Dopping-pozitív lehetek a mákos bejglitől?
Mákos guba, mákos tészta, pozsonyi kifli, flódni vagy mákos bejgli:…
Alapvető szükségletünk az étkezés. Nélküle megszűnik az élet. Azonban a kiegyensúlyozott és egészséges életért tenni is kell. Ennek egyik legegyszerűbb módja az étkezés, a változatos étkezés. A legtöbb ember az egyoldalú étkezés áldozatává válik. Azonban van pár olyan táplálék, amit ha beiktatunk a mindennapi étkezéseinkbe változatossá tehetjük mindennapjainkat.
Ez a növény egy kékeszöld alga, ami azok számára nyújthat megoldást, akik hússzegény étrendet folytatnak, elsősorban a vegetáriánusoknak. Ugyanis a csökkent húsfogyasztás hátránya, hogy kevés B12-vitamin jut a szervezetbe, ami vérszegénységhez vezethet. A spirulina az egyetlen olyan növény, ami ezt a vitamint pótolni tudja hússzegény diéta esetén.
Alapvető komponense az omega-3 zsírsav. Magas fehérje tartalma pedig még előnyösebbé teszi fogyasztását, hiszen több proteint tartalmaz, mint a tej vagy a tojás és emésztése is könnyebb az előbbiekhez viszonyítva.
Kisebbek, mint fekete társaik és tele vannak tápanyaggal. Valójában sokkal több fehérjét és kevesebb zsírt tartalmaz, mint bármely más bab. Serkenti a bélműködést is, illetve csökkenti a koleszterin szintet.
A teafüvek ágaiból és száraiból készül. Keleten azok fogyasztották, kiknek nem volt pénzük a drágább tealevelekre. Csak most kezdjük igazán felfedezni jótékony hatásait. Legfontosabb hatásának a szervezet savasságának helyreállítását tartják.
A ghee az indiai konyhában használt, különleges eljárással előállított vaj. Legfőbb hatásai a memóriát, intelligenciát, emésztést és immunrendszert szolgálják.
A mediterrán térségben előszeretettel használt növény. Hatásai közé sorolják a menstruációs görcsök, koleszterin szint csökkentését és a cukorbetegség normalizálását.
A jeruzsálemi articsóka a napi vas szükségelt 1/3-át tartalmazza. Ezért a vashiányos vérszegénységben kifejezetten ajánlott növény.
Forrás: filantropikum.com