Túlsúlyos gyermekek - Sportvitalitás - Sportvitalitás

Túlsúlyos gyermekek - Sportvitalitás

Túlsúlyos gyermekek

Egyre több tudományos bizonyíték lát napvilágot arra vonatkozólag, hogy az elhízás már egészen fiatal korban is jelentősen megnöveli a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának veszélyét. Gyermekeink gondos nevelése mellett fontos figyelmet fordítanunk táplálkozásuk monitorozására.

Mikor túlsúlyos egy gyermek?

18 éven aluliak esetében az ugrásszerű növekedés és eltérő testi arányok végett nem alkalmazhatjuk a testtömeg-indexet, részzükre a BMI-érték percentilis táblázatba való átvezetése javallott. A percentilis táblázat, hasonlóan a BMI-hez, nemre specifikusan kijelöl egy sovány, egy normál és egy túlsúlyos/elhízott kategóriát. Akármelyik kóros tartományba is sorolható: folyamatos követése szükséges gyermekünk megfelelő fejlődése érdekében.

Mit tehetünk túlsúly esetén?

Amennyiben gyermeke a testösszetétel mérés, illetve percentilis érték alapján túlsúlyos kategóriába sorolható, komplex életmódváltoztatást szükséges eszközölni az étkeztetésével kapcsolatban. Dietetikusunk szakmai segítséggel alapötleteket ad a hétköznapokban főzés és uzsonnakészítés tekintetében, hogy testi aktivitás mellett a gyermekek életmódját helyes irányba terelje.

ÉRDEKLŐDIK?
Konzultáció kérése