Eredmények - Sportvitalitás - Sportvitalitás

Eredmények - Sportvitalitás

Méréseken alapuló eredmények

Testösszetétel
Az eredménylap megismertetése során a páciens szembesül testének összetételével, mely alapján a kezelési terv kialakítható. Az értékek bemutatják elkülönítve valamennyi testet alkotó összetevő súlyát, melyek együtt a vizsgált személy teljes testsúlyát alkotják. A mért értékek aztán összehasonlíthatók a normálértékekkel.

Izom-zsír analízis
A vázizom és a testzsír tömege a súlykontroll fő komponensei. A vízszintes vonalgrafikon segít a testösszetétel értékelésében a normálértékhez viszonyítva. A vonalgrafikon melletti szám mutatja a mért értéket, a vonal vége pedig a tartományon belül elfoglalt helyzetet jelzi. Ha a vonalak hossza hasonló, úgy a testösszetétel jól kiegyensúlyozott, amennyiben a vonalak hossza eltérő, úgy a testösszetétel nincs egyensúlyban.

Elhízás diagnózis
A BMI és a testzsír százalék arányának egyidejű bemutatásával az InBody720 képes felismerni a rejtett elhízást. A testösszetétel analízise nyomán az elhízás átfogó diagnózisa különböző értékelési módok segítségével végezhető, úgymint a test-zsírszázalék és derék-csípô arány.

A test zsír- és ásványianyagmentes állapotának egyensúlya (lean balance)
 Több eltérő értékelésre nyílik lehetôség azzal, hogy az InBody diagramjain egyaránt mutatja a vizsgált személy aktuális súlyához tartozó értékeket, és az ideális súlyhoz viszonyított abszolút értékeket. A szegmensenként történő izomeloszlás mérése lehetôvé teszi, hogy a test egyensúlyát és fejlôdését szegmensenként ellenőrizzük. Az InBody alapvetô információkat szolgáltat ahhoz, hogy a rehabilitációs kezelés hatékonyságát ellenőrizzük vagy a testgyakorlásra vonatkozó teendőket meghatározzuk.

Szegmentális ödéma
Az InBody720 mutatja az egyes testrészekben, valamint az egész testre vonatkozó ödéma értékeit is.

Ödéma
A diagram a sejten kívüli víz (ECW – Extra Cellular Wa- ter) és az összes testvíz (TBW – Total Body Water) arányát valamint a sejten kívüli folyadék (ECF – Extra Cellular Fluid) és az összes test-folyadék (TBF – Total Body Fluid) arányát mutatja. Egészséges személy ödéma pontszáma a normál tartományban található.

Viszcerális (zsigeri) zsírterület (Visceral Fat Area) – Megmutatja, hogy mennyi testzsír halmozódott fel a zsigeri részekben.