Kiknek ajánljuk - Sportvitalitás - Sportvitalitás

Kiknek ajánljuk - Sportvitalitás

Fogyni vágyóknak

Testsúlyunk optimális keretek között tartása kiemelt fontosságú hosszútávú egészségünk megőrzése érdekében. A tartós nem kívánt testtömeg-többlet hozzájárul szív-érrendszeri, daganatos megbetegedések és cukorbetegség kialakulásához, de összefüggésben van ízületi bántalmakkal és fogamzáskorú nők meddőségével is.

Egészséges életmódra vágyók

Vannak olyan tényezők, amelyeket nem tudunk befolyásolni, például hogy mennyi idősek vagyunk, milyen neműek vagyunk, vagy van-e öröklött hajlamunk bizonyos betegségekre, A betegségek többségének kialakulásáért viszont mi vagyunk felelősek életmódunk és táplálkozásunk által. Ezeket a betegségeket hívjuk életmód- és táplálkozásfüggő betegségeknek.

Túlsúlyos gyermekek

Egyre több tudományos bizonyíték lát napvilágot arra vonatkozólag, hogy az elhízás már egészen fiatal korban is jelentősen megnöveli a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának veszélyét. Gyermekeink gondos nevelése mellett fontos figyelmet fordítanunk táplálkozásuk monitorozására.

Kismamák

A terhességre való előzetes ráhangolódás, megfelelő életvitel kialakításával azért is nagyon fontos, mert az embrió szerv- és szövetkezdeményei már a fogantatás utáni két hétben kialakulnak. A vitamin és ásványi anyag raktárak feltöltésével kedvező helyzetből indulhatunk egy egészséges terhesség felé.

Hormonális és anyagcsere-zavarok

Az endokrin megbetegedések széles tünetpalettát okozhatnak, s csak a panaszok részletes megismerése, illetve laborparaméterek levétele után juthat el a kezelőorvos a diagnózishoz. Nincs ez másként a sokszor egy hajóban evező anyagcsere-zavarokkal sem.

Táplálékallergia, intolerancia

Legyen szó immunrendszerünk kóros reakciójáról (allergia) vagy az immunológiai eltérés nélkül fellépő emésztőrendszeri működéshez kötött zavarokról (intoleranciák): életminőségünk és biztonságunk megőrzése kiemelt fontosságú egy hosszú életen keresztül.

Alternatív táplálkozási irányzatok

A civilizációs betegségek elkerülésében, megelőzésében egyre jobban teret nyernek az alternatív táplálkozási irányzatok, legnépszerűbb csoportjával a vegetáriánus életmód különböző alfajaival egyetemben. Követésük valóban lehet preventív hatással bíró, ám összeállításában szakmai segítségre van szükség.


ÉRDEKLŐDIK?
Konzultáció kérése