Kismamák - Sportvitalitás - Sportvitalitás

Kismamák - Sportvitalitás

Kismamák

A terhességre való előzetes ráhangolódás, megfelelő életvitel kialakításával azért is nagyon fontos, mert az embrió szerv- és szövetkezdeményei már a fogantatás utáni két hétben kialakulnak. A vitamin és ásványi anyag raktárak feltöltésével kedvező helyzetből indulhatunk egy egészséges terhesség felé.

Felkészülés a terhességre

Tervezett terhesség előtt érdemes a táplálkozásra is odafigyelni. Célunk, hogy megfelelő tápláltsági állapotot érjünk el, ezért a helyes táplálkozási szokások megismerése fontos. Életmódunkat fokozatosan próbáljuk az egészséges életvitel felé terelni.

Táplálkozás a terhesség alatt

A terhesség alatti súlygyarapodás elkerülhetetlen. Nem egyenletes ütemű, hanem az elején kisebb, majd egyre nagyobb mértékű. Optimális esetben 10-12 kg a szülésig felhalmozott többlet, 15 kg-ig elfogadható. Túlsúllyal induló kismama esetében is kell 7-8 kilogrammal számolnunk.

Tévhit azonban, hogy a kismamának kettő helyett kell ennie, az energia szükséglet szinte alig emelkedik. Túlkalorizált étrend helyett inkább fókuszáljunk a megváltozott beviteli arányokra!

ÉRDEKLŐDIK?
Konzultáció kérése