InBody - Sportvitalitás - Sportvitalitás

InBody - Sportvitalitás

Az InBody technológia egyedülállóan újszerű

Az InBody technológiát, mint alapvetően új megoldást a világ számos fejlett országában szabadalmaztatták, beleértve USA-t, Japánt és az európai országokat. Nyolc ponton érintkező elektródákat alkalmazva az InBody a méréseket testrészenként végzi. Az InBody az analízis során csakis a mért értékre épít, számításaihoz a kor és nem adatait nem használja fel. Mindezek az InBody összehasonlíthatatlanul egyedülálló technológiai újdonságai.

Az utóbbi években az emberek felismerték, hogy az elhízás jelentôs számú betegség okozója. Ismert, hogy az elhízás megelőzésének leghatékonyabb és legtudományosabb módja a testösszetétel rendszeres ellenôrzése.

Az elmúlt évtizedekben az élő szövetek elektromos vezetőképességén alapuló testösszetétel elemzô technikát fejlesztettek ki. Más módszerekkel összehasonlítva a Bioelektromos Impedancia Analízis (BIA) számos elônnyel rendelkezik, mert biztonságos, gyors, könnyen kivitelezhető és minimális kezelői kiképzést igényel. Ezért a módszert elterjedten alkalmazzák kórházakban, egészségközpontokban, fitness klubokban és tudományos tanulmányok során.

Mindezek mellett az eleinte használt (monofrekvenciás) BIA klinikai használhatósága a testösszetétel akut és krónikus elváltozásainak felismerésére az egészséges, átlagos emberekre korlátozódott. A lokális folyadékgyülemek és folyadékhiányok, továbbá az intracelluláris víz (ICW) és exrtacelluláris víz (ECW) pontos kiértékelési képességének hiánya miatt, a monofrekvenciás BIA alkalmazása nehézségekbe ütközött olyan személyek esetén, akiknek a testösszetétel analízisre valóban szükségük lenne, mint pl. a sportolók, gyermekek, idősek és betegek.

Mivel a test nem azonos keresztmetszetû területekből felépülô izotróp elektromos vezetô, így azt 5 hengerrel – 4 végtag és a törzs – modellezi, és a víztartalmat szegmensenként méri. Ezen felül multifrekvenciás mérési eljárás alkalmazásával külön-külön méri a sejten belüli (ICW) és sejten kívüli (ECW) vízmennyiséget. Nem kell többé empirikus becslést alkalmazni a pontatlanság ellensúlyozása céljából, ami egyébként csökkentené a mérési érzékenységet.