Dopping-pozitív lehetek a mákos bejglitől?
Mákos guba, mákos tészta, pozsonyi kifli, flódni vagy mákos bejgli:…
Kevesen ismerik a himalája kristálysó jótékony hatásait annak ellenére, hogy számos felhasználási módja létezik. Most bemutatjuk, miért érdemes alkalmazni!
A himalája só rendkívül erős baktériumölő, ezért dezodorként alkalmazva semlegesíti a kellemetlen szagokat, rendszeres használat mellett pedig egyre kevésbé fogunk izzadni. Nedvesítsük be a sótömböt, majd kenjük be vele a hónaljunkat. Miután megszáradt, dörzsöljük le a sót, és már kész is.
Ez az egyik leghatékonyabb fegyver herpesz ellen: minél többször kenjük át vele a sebet, annál hamarabb fog elmúlni. Mivel a sószappan fertőtlenítő hatással is rendelkezik, nem kell attól tartanunk, hogy használatával esetleg tovább terjed a herpesz.
Külsőleg és belsőleg alkalmazva egyaránt hatékony (Fotó: organichimalayansalt.wordpress.com)
Ivókúraként is lehet alkalmazni, bár ez csalóka megfogalmazás, hiszen akár életünk végéig is bátran fogyaszthatjuk. Készítsünk telített oldatot (1 egység sóhoz 3 egység jó minőségű ásványvizet öntünk), majd ebből minden reggel egy kiskanálnyit tegyünk egy pohár vízbe és éhgyomorra igyuk meg. Gyorsítja az anyagcserét, tisztítja a szervezetet, megszabadít minket a felesleges salakanyagoktól, ezáltal pedig még fogyni is lehet!
Remek megoldás különféle csípésekre, kiütésekre, ugyanis nyugtatja a bőrt és megszünteti a viszketést. Ekcémára különösen ajánlott!
Asztma vagy akár egy egyszerű megfázás esetén is bátran lehet alkalmazni. A sós vizes gargalizálás felszakítja a váladékot, és megszünteti a száraz köhögést. Inhalálva tisztítja, fertőtleníti a légutakat, és nyugtatja a nyálkahártyát.
Kitűnő bőrápoló (Fotó: heavenlysaltlamps.com)
A só megakadályozza a fogkőképződést, és a fogszuvasodást, valamint baktériumölő hatásának köszönhetően felveszi a harcot a rossz lehelettel is. Fogmosás után a telített oldatból tegyünk egy keveset egy pohár langyos vízbe, majd alaposan öblögessünk és gargalizáljunk. Nem csak a fogaknak tesz jót, de a fogínynek is, ugyanis csillapítja az esetleges gyulladást, és olyan helyekre is elér, ahova a fogkefe nem, így biztosítva a teljes körű ápolást minden fogmosás alkalmával.
A jó minőségű sótömb semmiféle mesterséges adalékot nem tartalmaz, tehát egészségesebb, mint a konyhasó, így érdemes inkább ezt használni sütéshez, főzéshez.
Sokkal egészségesebb, mint a konyhasó (Fotó: himalayansaltshop.com)
Ha borotválkozáskor megvágjuk magunkat, vagy kisebb sérülést szerzünk, összehúzza a sebet, így csillapítja a vérzést és meggyorsítja a gyógyulási folyamatot.
Egy nehéz, fárasztó nap után a legjobb befeküdni és elmerülni egy kád forró vízben. Még jobb, ha mindezt sóval egészítjük ki: ellazít, oldja a stresszt és közben méregtelenít is.
Belélegezve tisztítja a légutakat (Fotó: wellness.co.rs ; Leadfotó: docsherbal.com)
Forrás: femcafe.hu