A Debreceni Labdarúgó Akadémián járt a SportVitalitás csapata - SportVitalitás - SportVitalitás

A Debreceni Labdarúgó Akadémián járt a SportVitalitás csapata - SportVitalitás

A Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Labdarúgó Szövetség megbízásából a Debreceni Labdarúgó Akadémián járt a SportVitalitás csapata. A cég dietetikusokból, élsportolókból álló szakértői gárdája a sportolók felkészülését támogatja személyre szabott táplálkozási tanácsadással, étrendtervezéssel és professzionális sporttápszerekkel.

– Az országban az összes akadémiára ellátogatunk, a célunk, hogy megnézzük, a gyerekek edzettségi állapotát, vagyis az eddigi táplálkozási szokásaik és az edzésmunkáik milyen testösszetételt eredményeztek – fogalmazott Kiss Károly, a SportVitalitás ügyvezetője. – Mindenkinek adtunk egy szöveges értékelést a jelenlegi testösszetételéről, elmondjuk, hogy ez mennyire ideális az ő életkorában, majd adunk egy étrendi ajánlást, amit reményeink szerint igyekeznek betartani. Ez segít abban, hogy ha netán nem megfelelően táplálkoznak – gondolok itt kevés bevitt szénhidrátra, kalóriára, fehérjére – akkor ebben az útmutatóban erre felhívjuk a figyelmet. A srácok négy-öt napig töltöttek egy táplálkozási naplót, mit ettek és ittak, a felmérés során pedig dietetikussal közösen ezt elemezték. Reményeink szerint ezáltal még jobban étkeznek a jövőben.

Mint megtudtuk, az életkor is döntően befolyásolja a sportolók táplálkozását, mivel a növekedési korban, az izom- és csontfejlődés időszakában a szervezet esszenciális aminosav-, valamint ásványi anyag igénye meghaladja a felnőttekét.  Mindenkinek egyénileg kell összeállítani az étrendjét, amelynél figyelembe veszik a fentebb felsoroltakon kívül a sportoló étkezési szokásait, ízesítési igényeit, esetleges táplálék allergiáját, családi és szociális körülményeit.

Forrás: dvsc.hu