Ezért érdemes sok grapefruitot fogyasztanod - SportVitalitás - SportVitalitás

Ezért érdemes sok grapefruitot fogyasztanod - SportVitalitás

A grapefruitot talán nem szeretjük olyan sokan kesernyés íze miatt pedig akár csak a többi citrus félének, ennek a gyümölcsnek is számtalan pozitív egészségügyi hatása van, ami miatt érdemes leküzdenünk az ellenszenvünket.

A grapefruit a citrus félék közül a legkésőbb vált ismertté, csak 1750 körül fedezték fel, de azóta már számtalan jótékony hatását is kimutatták. Bár az ízéért nem sokan rajongunk, pedig egy nagyon hatékony gyümölcsről van szó.

Lúgosít
A grapefruit egyik jó hatása, hogy lúgosítja a szervezetünket ásványi anyagainak segítségével. Ennek köszönhetően segít gyorsabban megemészteni a savasodást okozó ételek, -mint például a különböző húsok, cukor- gyors lebontását. Ezen kívül megakadályozza a káros szabadgyökök termelődését is és a máj méregtelenítésében is szerepet játszik a grapefruit  és ezáltal a vérben is csökkenti a különböző káros anyagokat.

C-vitamin forrás
Nem csak remek c-vitamin forrás és ezáltal a betegségek megelőzésében segít, hanem akár a gyógyszerek okozta mellékhatásokat is csökkentheti, de a rákos betegségek ellen és a kezelés közben is sokat segít a grapefruit fogyasztása.

Fogyókúra
A fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják, ugyanis a grapefruit fogyasztása segít megszabadulnunk a felesleges kilóktól. Mivel a grapefruit nem fokozza az éhség érzetünket ezen kívül pedig csökkenti a koleszterin szintet, úgy hogy a különböző állati fehérjék és zsírok lebontásában segíti a szervezetünket.

Antioxidáns tartalom
A gyümölcs magas antioxidáns tartalma miatt a különböző rákos megbetegedések például a mellrák kialakulása ellen is hatékony lehet. De ezek mellett tágítja a kapilláris ereket is, ami főleg a vesék és a húgyhólyag zavartalan működéséhez szükségesek.

Grapefruit mag
Nem szabad elfeledkeznünk a gyümölcs magjáról sem ugyanis számtalan jótékony hatása van. Már a régebbi időkben is felfedezték a gyógyító erejét, de napjainkban újra igen népszerűvé kezd válni a természetes gyógymódokat kedvelők körében. Egyes vizsgálatok szerint közel 800 féle baktérium és vírus ellen nyújt védelmet. Tehát főleg így a téli időszakban nagyon fontos ellenszere lehet a megbetegedéseknek, ha sikerül eltekintenünk a keserű ízétől.


Forrás: femcafe.hu