Dopping-pozitív lehetek a mákos bejglitől?
Mákos guba, mákos tészta, pozsonyi kifli, flódni vagy mákos bejgli:…
A nyári meleget kijátszva folytatjuk “hidegkonyhás” sorozatunkat, most az ebédelni valókkal.
Az ebéd jackpotja lehet ez a mindent magába foglaló makrotál, aminek jelen változata természetesen nem igényel főzést. A “rizst” így karfiolból nyerjük, amit egyszerűen apróra vágunk és ízesítünk, így legalább annyira kielégítő lesz az eredmény, mint az eredeti recept. Dobálj rá egy rakás zöldséget, és egy kis tahinit a teljesség kedvéért, és kész is egy rendetlenül tökéletes tápláló kavalkád. (A nyers változatot a blog alján találod.)
Egy jól összerakott szendvics egészséges ebéd lehet, de ha boltban veszed, a zöldségből általában pont az az egy falat van az egészben, amit már a csomagoláson át látsz rád mosolyogni. Ezzel a recepttel viszont magad veheted kézbe az irányítást, és pakolhatod meg a kedvenc nyers zöldségeiddel. A kelkáposzta a szokásos tortilla helyett még egészségesebbe teszik a tekert szendvicset, egyben az étel antioxidáns tartalmát is fokozva. A pekándió és a tamari keveréke pedig ellenállhatatlanul finommá teszi ezt az új kedvencet.
Néhány paprikakrémleves receptben több a tejszín, mint a zöldség. Ez a verzió azonban avokádóból nyeri a krémes állagot, édes ízét pedig a zöldségekből. Az összetevőket csak össze kell turmixolni, és a mai vagy holnapi ebéd már kész is. Bár lehet, hogy az egész azon nyomban el is fogy.
Bármennyire is imádjuk a sushit, néha azt kívánjuk, bárcsak kevesebb lenne a rizs, és több lenne benne a belevaló töltelék! Ez a főzés nélküli változat kelbimbót, sárgarépát, cukkinit, paprikát és avokádót teker bele a noriba (algalapba), ami nem csak ebédre fantasztikus. És mivel a töltelék nemcsak finom, de egészséges is, nem kell lelkiismeret-furdalástól szenvedned, ha véletlenül becsúszna az egész tekercs.
Egy gyors ragu mindig jó opció, ha gyorsan szeretnél valami finomat. Ennél a fogásnál viszont nem lesz szükség serpenyőre! A zöldségek finom ízüket pácolással kapják, a kókuszolaj, rizs ecet, fokhagyma és chili keverékében. Néhány óra alatt a hűtőben összeérnek az ízek, de ha egy éjszakára állni hagyod, az eredmény másnapra még annál is jobb lesz.
Az angol nyelvű recepteket a címekre kattintva érheted el.
Forrás: greatist.com