Sütés-főzés nélkül III. rész - SportVitalitás - SportVitalitás

Sütés-főzés nélkül III. rész - SportVitalitás

Hidegkonyhás sorozatunk harmadik részében a köreteket és salátákat szerepeltetjük. Ezek a gyakran kiegészítő ételként szereplő csemegék alkalomadtán főételként is megállják a helyüket!

  1. MAZSOLÁS BROKKOLI SALÁTA

Egy tészta vagy burgonyasaláta remek fogás lehet egy pikniken, vagy egy kerti grillezésen, de ezek a fajta saláták gyakran úsznak a majonézben. Ez a kesudióval készült krémes öntet viszont egyedülivé teszi ezt a brokkoli salátát. Csak keverd ki az öntetet, majd dobáld bele a rózsákat, a hagymát, napraforgó magokat  és a mazsolát. Nem kell senkinek elárulni, hogy egészséges. Ez megmaradhat a te titkod.

  1. VEGÁN ‘ANTIPASTO’ SALÁTA

Az egyik legjobb fogások egy olasz étteremben az előételként szerepeltetett saláták. Ezek, mivel általában hússal és sajttal tele vannak pakolva, jobbára nagyon laktatóak. Ebben a receptben szerepel bazsalikom és olajbogyó, valamint a fenyőmagtól ropogós és az egyszerű citromos öntet is egy perc alatt kész van. Lehet, hogy nem egy tipikus saláta, de az biztos, hogy szégyent nem hoz a házra.

greenbeancasserole-848x1024

  1. ZÖLDBAB SALÁTA

A kedvenc egytálételed is feldobhatod egy kis zöldbabbal és krémes kesudió öntettel, valamint ehhez még dobj hozzá egy kis szeletelt gombát, és egy kevés napon szárított paradicsomot. Dobjál néhány kesudiót a tetejére az egészséges zsírokért és az energia-növelésért.

  1. NYERS KARFIOLPÜRÉ

Ha azt gondoltad, hogy a krumplipüré egészséges kistestvére, a karfiolpüré már nem lehet egészségesebb, képzeld el nyersen! Dobd a nyers karfiolrózsákat a mixerbe egy kevés áztatott kesudióval, gyógynövénnyel és már is kész egy köret, ami legalább olyan jó, mint a krumplipüré, csak több vitamint és kevesebb kalóriát tartalmaz!

raw-stuffing

  1. HÁLAADÁSI TÖLTELÉK

A Hálaadás nem lenne teljes töltelék nélkül, és ez annyira finom, hogy többször fogod majd készíteni, mint egyszer egy évben. Ez a recept egészséges és könnyű ahhoz, hogy minden évszakban és bármilyen főétellel élvezhesd. Keverd össze a gyógynövényes-fűszeres alapot a gombával és a magokkal. A fogás készen áll egy perc alatt.

  1. VEGÁN TÖLTÖTT PAPRIKA

A töltött paprika sokak kedvenc otthoni íze. Elkészítése általában egy hosszadalmasabb folyamat, és általában rengeteg rizst és húst tartalmaz. Ez a főzés nélküli recept a ropogós paprikába tölti a gomba, paradicsom, sárgarépa, és a napraforgómag keverékét. A hozzávalókat csak össze kell darálni és a piros kaliforniai paprika felébe tölteni.

  1. ÉDESBURGONYA KRÉM

A főtt édesburgonya íze, télen is, nyáron is az otthon melegét csempészi a tányérra. Ahhoz, hogy ezt az ételt egy egészséges mindennapi fogássá varázsoljuk, a magas káliumforrású burgonyát a robotgépben egy kevés vízzel és datolyával keverjük össze a vaj és barna cukor helyett. Tetejét mandulával vagy mazsolával szórd meg, a még finomabb édes ízért.

 Az angol nyelvű recepteket a címekre kattintva érheted el.

Forrás: greatist.com