Sütés-főzés nélkül IV. rész - SportVitalitás - SportVitalitás

Sütés-főzés nélkül IV. rész - SportVitalitás

A nyers vacsorák sorbán állnak kipróbálásra! A nyarat legyőzendő elkaptuk a bikát a szarvánál, a konyhát a tűzhelynél, és kikapcsoltuk. Ezek a sütés és főzés nélküli fogások nemcsak gyorsabban kész vannak és változatosabbak, mint a bevált vetélytársaik, de nyers hozzávalóiknak köszönhetően magukban tartanak minden tápanyagot, amit a természet beléjük rejtett.

  1. KÓKUSZOS CURRY LEVES

A paprika és uborka csíkokat egy vibráló színű és szuper könnyű kókuszos currys levesben. Az ételt a koriander koronázza meg, ami frissé, a néhány szelet chili pedig fűszeressé teszi. Az ínyencek kedvence ez a leves, ami szinte túl szép ahhoz, hogy megegyük!

  1. NYERS VEGÁN MANICOTTI

Egy csavar az olasz klasszikuson, ezt a manicottit nem lehet megverni. A kesudió püré helyettesíti a tipikus sajt tölteléket, ami tele van egészséges zsírral, fehérjével, és rengeteg magnéziummal, ami segít szabályozni a vércukorszintet. A tekercs maga a néhány cukkini és a töltelék, ami aztán le van öntve a paradicsomos paprikás mártással. Ez a változat sokkal egészségesebb és könnyebb, mint a hagyományos manicotti. Plusz, színei az olasz zászlót idézik meg!

IMG_1446

  1. NYERS TACO

Van, aki nem szereti a tacot? Egy főzés nélküli változat, ami telis-tele van laktató rosttal és egy jó adag omega-3 zsírsavval, ez a recept egy igazi tömeg kedvenc lesz. A különleges töltelék alapját dió és fűszerek adják. Erre pakold rá a vörös káposztát, avokádót és a kedvenc zöldségeidet. A tetejére pedig mehet egy egyszerű salsa és kész az igazi fiesta.

  1. NYERS CHILI

Chili a tűzhely meggyullasztása nélkül? Ó, igen! Minden zöldség – a gomba, sárgarépa, zeller, és paprika először turmixoláson esik át, majd kombináljuk őket fűszerekkel. Ez úgy finom, ahogy van, de még fokozhatod egy kis kockára vágott hagymával, szeletelt retekkel, vagy nyers korianderrel a tetején.

raw_carrot_pasta_with_ginger_lime_peanut_sauce

  1. SÁRGARÉPA “TÉSZTA” GYÖMBÉRES-LIME-OS-FÖLDIMOGYORÓS SZÓSZBAN

A zöldségekből készült “tészta” nagy divat, és annyi minden mással lehet köríteni, mint egy egyszerű marinara vagy sajtszósz. Vedd elő a zöldségspirálozót, és készítsd el a “tészta” alapját. A végeredmény ugyanolyan jó, mint ha ázsiait rendelnél, mivel a földimogyoró és a kókusztej mártás nem hazudik! Bónusz: Ez az étel nem fog szénhidrát kómába tenni.

Az angol nyelvű recepteket a címekre kattintva érheted el.

Forrás: greatist.com