Dopping-pozitív lehetek a mákos bejglitől?
Mákos guba, mákos tészta, pozsonyi kifli, flódni vagy mákos bejgli:…
Sütés nélküli sorozatunk utolsó állomásához érkezett, így végre a desszert ötleteket sorakoztattuk fel. Vigyázat ezek mindegyike egészséges, és nem áll el túl sokáig, úgyhogy veszélyesen gyorsan fogynak!
Mint minden sajttorta, ez is nagy közönség kedvenc lesz. A sajttorta hatalmas időbeli elkötelezettsége ebben az apró verziónál minimalizálódik. A mandula és a datolya alap tökéletes kiindulópontja a desszertnek, amit a kesudió, a lime és a kókuszolaj krémje koronáz meg. Ha a mélyhűtőben tárolod, bármikor készen fognak állni a fogyasztásra!
Tűz nem feltétlenül szükséges egy dekadens muffinhoz, egyszerűen elég a dió, datolya és a kakaópor keveréke a muffinok alapjának. A hűtőben jól elállnak, és fogyasztás előtt már csak meg kell kenni az avokádó és kakaó krémmel. Ez a kedvenc édességünk súlykontrolláló változata!
Ha szereted a sütemények nyers téesztáját enni, ezt nyugodtan fogyaszthatod bűntudat nélkül, és nem is kell abbahagynod, amíg jól esik! A zab, kókusz, almaszósz, és néhány kókuszolaj keverékét jól összedolgozzuk, majd belekeverjük a mazsolát (ízlés szerint esetleg fahéjat) és már formázhatjuk is a “sütiket”.
Ez az álomszerű recept majdnem olyan egyszerű, mintha dobozból csinálnád, csak sokkal egészségesebb! Mivel percek alatt kész van, remek megoldás váratlan vendégeknek. Plusz, nincs benne hozzáadott cukor, így egész nyugodtan vehetsz még egyet.
A csokoládé mousse egy igazán luxus desszert, de elkészíteni egy teljes procedúra. Ezt a változatot viszont olyan könnyű megcsinálni, hogy szinte úgy tűnik, mintha csalás lenne az egész. Az avokádó, a datolya, a kakaó és a mandulatej kombinációja ugyanolyan krémes és csokoládés, mint az eredeti mousse, plusz ebben még van egy jó adag antioxidáns és rost is, amit a tested meg fog hálálni.
Az angol nyelvű recepteket a címekre kattintva érheted el.
Forrás: greatist.com