A válogatott hálóőr, Mikler Roland is odafigyel a táplálkozásra - SportVitalitás - SportVitalitás

A válogatott hálóőr, Mikler Roland is odafigyel a táplálkozásra - SportVitalitás

Mikler Roland, a Szeged válogatott kézi-kapusa is kifejtette nekünk véleményét a sporttáplálkozás fontosságáról, illetve előnyeiről, valamint mesélt arról, hogy miként jött el nála a váltás ezen a területen és azóta mennyi változást tapasztalt. 
Először is gratulálunk a szezonodhoz, mely éppen a napokban ért véget a magyar bajnoki döntővel. Hogyan élted meg ezt az évadot – beleértve a válogatott szereplést is? 

Köszönöm szépen a gratulációt! Azt gondolom, hogy egy elég hosszú szezon áll mögöttünk, sőt, ha úgy tekintjük, akkor két idényről beszélhetünk, hiszen az olimpia miatt összefolyt a két évad. Ezt elég megterhelő és hosszú időszaknak éreztem, de őszintén megvallva ez egy abszolút pozitív és tartalmas szakasz volt a pályafutásomban, mivel rengeteget tudtam fejlődni ez alatt

Mivel már egy ideje több fronton is helyt kell állnod, nem sok időd van regenerálódni. Mennyiben segít neked ebben a tudatos sporttáplálkozás?
Nagyon sokat segít, hiszen rengeteg mérkőzésünk van, igen sok edzéssel, ez pedig anélkül nem menne, ha nem venném igénybe a SportVitalitás segítségét, illetve nem fogyasztanám a NutriDrink Proteint, rendkívül fontos az én életemben ez a fajta kiegészítés.
Mióta figyelsz oda igazán az étkezésre és eddig milyen főbb változásokat tapasztaltál magadon ezzel kapcsolatosan?
Nem olyan régóta, viszont azt kell mondanom, hogy már egy jó ideje szeretnék néhány kilótól megszabadulni, ugyanis már többször műtötték az egyik térdemet, az pedig sokkal inkább megkönnyítené a dolgomat, illetve a térdem állapotát, hogy ha sikerülne ezt a tömeget leadnom. Jelenleg négy kilónál tartok, ezen felül pedig háromtól szeretnék még megszabadulni.

Mióta segít téged a SportVitalitás, mikor és hogyan találkoztál a céggel?
Körülbelül háromnegyed éve találkoztunk először ezzel a céggel, méghozzá a menedzseremen keresztül, ekkor ismertem meg a SportVitalitást. Megtörtént a felmérésem, megkaptam az instrukciókat, hogy mely részből, illetve hogyan kellene leadnom, s milyen táplálkozási elveket lenne szükséges követnem. Megkaptam mindenféle segítséget azzal kapcsolatban, hogy miként tudom a legpozitívabb eredményt elérni. Azt kell mondanom, hogy 100 százalékosan nem tudom betartani ezeket, mivel rengeteget utazunk a mérkőzések között, illetve sok időt töltünk külföldön, ám általában képes vagyok betartani ezt az étrendet, s hála istennek ez láthatóan segít is.
Mi az, amit a NutriDrink Proteinről, mint termékről elmondanál? Miben jobb ez a táplálék-kiegészítő számodra, mint az általad esetleg korábban kipróbáltak?
Korábban nem próbáltam mást, de maximálisan pozitív az élmény, tehát nem is gondolkodom azon, hogy bármi mást kipróbáljak, tökéletesen meg vagyok elégedve ezzel a termékkel. Az én táplálkozásomban ez a kiegészítő az edzések, illetve mérkőzések előttre van beiktatva, méghozzá azért, hogy minél hosszabban fel tudjam használni az energiáimat, illetve az esti étkezések helyett, edzések után, 7-8 óra tájékán a NutriDrink Proteint szoktam fogyasztani.
Mi az, amit még ettől a táplálkozási programtól vársz a távolabbi jövőben?
A rövidtávú célt már említettem, ugyanakkor hosszabb távon nem igazán szoktam ilyesmiben gondolkodni, de úgy vélem, hogy amennyiben meg tudom tartani azt a testsúlyt hosszútávon, amit most el szeretnék érni, akkor már nagyon elégedett leszek. Ez a hosszútávú tervem jelenleg.

Kinek és miért ajánlanád a 
tudatos sporttáplálkozást és magát a SportVitalitást?

Mindenkinek csak ajánlhatom, hiszen a mai világban már rengeteg olyan táplálék van, ami nem feltétlenül szolgálja az egészségünket és nem segít abban, hogy egészségesen táplálkozzunk. Mindenképpen ajánlom azoknak, akik szeretnének odafigyelni magukra és úgy érzik, hogy ezzel előrébb tudnak lépni. Az állapotfelmérést és ezzel együtt egy nagyon komoly táplálkozási tanácsadás igénybevételét szerintem mindenképp érdemes bárkinek a figyelmébe ajánlani. Azt gondolom, aki komoly szinten sportol, annak számára elengedhetetlen ez, hiszen napról napra maximum terhelést kap a teste és az által, ha odafigyel a táplálkozására, biztos vagyok benne, hogy hosszútávon is a legmagasabb szinten tud teljesíteni.


Köszönjük az interjút!