Az agriasport.hu cikke az egri előadásunkról - SportVitalitás - SportVitalitás

Az agriasport.hu cikke az egri előadásunkról - SportVitalitás

Mit, mikor egyen, és főként mit ne egyen a versenyző? Sportolók edzők, szülők, sportvezetők részvételével Egerben a Városháza dísztermében rendezték meg a SportVitalitás előadást a sporttáplálkozásról.

A résztvevőket Rázsi Botond, Eger alpolgármestere és Kovács Géza a MOB tagja, az Egri Városi Sportiskola igazgatója köszöntötte. A SportVitalitás (élsportolók felkészülését támogatja személyre szabott táplálkozási tanácsadással, étrendtervezéssel a WADA által elfogadott sporttápszerekkel. Az utánpótlás sportolók tudatos táplálkozásáért rendezett országos előadássorozat 13. állomásán a SportVitalitás képviseletében a kosarasként ismert Kiss Károly, tovább Boda Nikolett értékesítési igazgató mutatta be a Nagyar Olimpiai Bizottság által támogatott programot.

Bencze Mária dietetikus videó bejátszásokkal színesített előadásában mutatott rá a táplálkozás fontosságára.
A SportVitalitásnak különböző szolgáltatásai vannak, úgymint, a tápláltsági állapot szűrés, a testösszetétel analízis (InBody 720), a táplálkozási anamnézis és étrendi napló elemzése birtokában kiszámítható a sportoló számára szükséges étrend energia- és tápanyagtartalma.
Minden egyes embernél egyénre szabottan kell összeállítani az étrendjét, Az oktató program anyagát Dr. Balogh Péter a Magyar Olimpiai Bizottság Orvosi Bizottságának elnöke és Dr. Tiszeker Ágnes a Magyar Antidopping Csoport ügyvezetője lektorálta.
Kiss Károly szerint nüansznyi különbségek vannak napjaink élsportjában. Ezért van kiemelt jelentősége az étkezésnek táplálkozásnak. A londoni olimpia előtt a teljes magyar csapat átesett a programon. Jelenleg 1500 fő részese a TAO-ba us beépíthető projektnek.
Az egri előadáson elsőként Rudinszky Ádám válogatott judós testösszetétel analízisét vizsgálták meg, majd többen is vállalkoztak arra, hogy a berendezés segítségével visszajelzést kapjanak a tápláltsági állapotukról.
A dietetikus előadásában külön felhívta a sportolók figyelmét az energia italok fogyasztásának életveszélyes hatásaira.

Agria Press
FOTÓ: Zagyi Tibor