Mit esznek reggelire a magyar sztársportolók? - SportVitalitás - SportVitalitás

Mit esznek reggelire a magyar sztársportolók? - SportVitalitás

Mindig csúcsformában vannak, rengeteget edzenek – kíváncsiak voltunk, milyen reggelivel indítja a napot Szilágyi Áron vagy Béres Alexandra…

Mi szeretünk reggelizni, és biztosak voltunk benne, hogy a magyar bajnok sportolók is. Titokban abban reménykedtünk, hogy most majd kiderül, mit kell reggelizni ahhoz, hogy csúcsteljesítményre legyünk képesek. Megkértük az olimpiai és világbajnok élsportolóinkat, hogy fotózzák le, milyen ételekkel és italokkal indítják a napjukat.

 

Szilágyi Áron, olimpiai és világbajnok magyar kardvívó

“Általában a reggelim elkészítésének és elfogyasztásának legfőbb szempontja a gyorsaság. Megpróbálok figyelni arra, hogy zöldség, gyümölcs mindig legyen az asztalon, illetve hogy fehérjegazdag reggelit egyek. A kávé egyre inkább részét képezi a reggelimnek, leginkább az íze miatt iszom.”

 
Kozák Danuta, kétszeres olimpiai bajnok magyar kajakozó
“Nálam egy átlagos reggeli egy nagy bögre teából, vajas-mézes kenyérből (általában teljes kiőrlésű) és egy kis gyümölcsből áll. Néha szoktam bűnözni, ilyenkor péksüteményt vagy palacsintát reggelizek, de ez csak ritkán fordul elő.”
Kammerer Zoltán, háromszoros olimpiai és háromszoros világbajnok kajakos”A tükörtojás igen finom teavajas zsemlével. Hozzá tejeskávé, úgymint hosszú kávé sok tejjel. A kávé legyen forró, a tej hideg, így kellemes lesz a hőfoka. És elkeverek benne egy kis mézet.”
Ungvári Miklós, olimpiai ezüstérmes és háromszoros Európa-bajnok magyar cselgáncsozó
“Vajas kenyér felvágottal, sajttal, paradicsommal. Klasszikus szendvics. Fontos, hogy az éjszaka után folyadékot is vigyünk bőségesen a szervezetünkbe – ez lehet tea vagy tejeskávé.”
   
Béres Alexandra fitneszvilágbajnok, fitneszedző
“Számomra a legfontosabb étkezés a reggeli, hiszen az adja meg egész napra az energiát. Olyannyira fontos, hogy mindig együtt töltjük a családommal. A férjem és kislányom is nagyon szereti ezt a napindító, közös alkalmat, amikor átbeszéljük a napunkat. Általában sonkát eszünk, valamennyi sajttal, lapkenyéren. Sokszor gyümölcs is kerül az asztalunkra. Ami azonban biztos, hogy mindig kiteszek zöldséget! Legtöbbször paradicsomot, paprikát, uborkát vagy rukkolát, hogy már reggel is fogyasszunk rostot. Teát iszunk mellé. Emellett általános reggeli még nálunk a zabkása is. De a lényeg, hogy együtt!”
Szabó Gabriella, olimpiai bajnok magyar kajakozó
“Szeretem a tejtermékeket, a tejes reggeliket. Tejbegríz, búzadara, tej, kakaó. Fontos, hogy ne terhelje a gyomromat.”
Cseh László, olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok magyar úszó
“Általában müzlit szoktam enni szójatejjel. Viszonylag könnyen elkészíthető, és hamar el is fogyasztható, és mellette nem terheli meg a szervezetemet, ami edzés előtt nem lenne jó. Ha már nagyon unom a müzlit, akkor szoktam reggeli shake-et inni, ami étkezést tud helyettesíteni, nagyon tápláló, és akár a kocsiban is el tudom fogyasztani. Hétvégén, vagy amikor nem kell edzenem, szoktam még melegszendvicset vagy tojásrántottát is enni. Néha, ha megkívánom, jöhet a bundás kenyér!”
    
Módos Péter, olimpiai bronzérmes birkózó
“Jelentőséggel bír számomra, hogy nyugodt körülmények között, és ne kapkodva tudjak reggelizni. A reggeli elfogyasztásának mindig próbálom megadni a módját, megteremteni hozzá az ideális feltételeket. A legfontosabb étkezésnek tartom, hiszen az egész napot megalapozza. Általában tojás, felvágott, szendvics szerepel az étlapomon.”

Csernoviczki Éva, olimpiai bronzérmes magyar cselgáncsozó

“Szeretem, ha változatos a reggelim. Egy jó sonkás tojás, azaz „ham and eggs”, pirítós kenyérrel éppúgy jól tud esni, mint egy magyaros tál, sajttal, kolbásszal, paradicsommal, paprikával vagy egy kis péksütemény akár. A tea és a kávé pedig elengedhetetlen.”

 

 

Forrás: nlcafe.hu