Szöllősi Szabolcsra is nagyon jó hatással volt az életmódváltás - SportVitalitás - SportVitalitás

Szöllősi Szabolcsra is nagyon jó hatással volt az életmódváltás - SportVitalitás

A magyar férfi kézilabda-válogatott fiatal csillaga, Szöllősi Szabolcs nagyon szép hónapok után próbál még nagyobb sikereket elérni klubjával, illetve a nemzeti csapattal. Saját bevallása szerint ebben jelentős segítséggel volt és van számára a SportVitalitás, illetve a tudatos sporttáplálkozási elvek követése. 

Először is gratulálni szeretnénk az eddig kiválóan alakuló szezonodhoz, melynek fénypontja a világbajnokság volt, ahol elképesztő hatékonysággal lőtted a gólokat. Hogyan élted meg, hogy ezen a VB-n ennyire jól kijött neked a lépés?

Köszönöm szépen, én úgy éreztem már a világbajnokság előtt, hogy végre eljön az én időm, ugyanis Mocsai Lajos nyilatkozta is, hogy a fiatalok most több szerepet fognak kapni, ennek természetesen örültem is, és gondoltam, hogy több lehetőség adatik meg nekem, mint a válogatottban bármikor korábban. A klubomtól elég jó formában érkeztem a nemzeti csapathoz, szerettem volna ezt át is menteni, s úgy érzem, sikerült. Kaptam lehetőséget és bizalmat, ezzel pedig szerencsére tudtam élni.

Az életednek már egy ideje szerves része a tudatos sporttáplálkozás. Hogyan került képbe nálad a SportVitalitással való együttműködés?

A menedzserem, Bognár Nándor hozott össze a SportVitalitásssal, voltam egy felmérésen, ahol megkaptam a vonatkozó adatokat, melyeken javítanom kellett. Rendelkezésemre bocsátottak egy étrendet, amit igyekszem be is tartani, még ha sokszor ez nehéz is, hiszen korábban elég sok édességet és egyéb egészségtelen ételt fogyasztottam. Próbálok odafigyelni erre, s nagyjából egy évvel ezelőtt kezdtem el ezt a programot, továbbá a NutriDrink Proteint iszom rendszeresen a mindennapi terhelések mellett.

Mi az, amit a te életedben eddig megváltoztatott a tudatos sporttáplálkozás és maga az életmódváltás?

Őszintén megvallva korábban tényleg nem nagyon figyeltem oda erre a dologra, csak az utóbbi egy évben próbáltam erre koncentrálni és ennek tudatában élni. Nem szokott lenni telítettség érzetem edzések előtt és után sem, a tréningeken pedig sokkal könnyedebben mozgok és nem vagyok olyan fáradékony, sőt, kevesebb pihenéssel is hamarabb ki tudom heverni a fáradalmaimat. Így utólag beláttam én is, hogy nagyon fontos dolog egy élsportoló életében a helyes táplálkozás.

Miért ajánlanád a társaidnak a SportVitalitást, illetve magát a tudatos sporttáplálkozást?

Ajánlanám mindenkinek, aki ugyanebben a cipőben járt, mint én, tehát korábban nem fordított figyelmet ezekre a dolgokra, mivel nagyon fontos része ez a sportoló életmódnak, ahogy azt már mondtam is. Ha ezt nem próbálja ki az ember, akkor nem is tudja, hogy milyen lenne az egészséges életmód, s annak betartása. Aki pedig ezt az utat választja, az érezni is fogja a változást és a különbséget.

A jövőben milyen célok eléréséhez segíthet téged hozzá ez a fajta életmód?

Úgy gondolom, egyre profibb az ember, ahogy előrelép, vannak céljai mindenkinek, én is szeretnék még jobbá válni. Most, hogy előbbre kerültem a válogatottban, szeretnék is hasznos tagja lenni a közeljövőben a csapatnak, meghatározó szerepet igyekszem betölteni és ezért próbálok egészségesen táplálkozni, s az étrendemben előírtakat betartani.

Köszönjük az interjút!